Riese & Müller

Een stukje Duitse vakmanschap kunnen we de fietsen van Riese & Müller wel noemen. Een strakke eigenwijze en minimalistische vormgeving laat mensen omkijken. Hoogwaardig afgewerkt tot in de perfectie, met een voorsprong in techniek en innovatie. Dat is de reden dat wij bij Van Helden hebben gekozen voor Riese & Müller. Daarom hebben we ook alleen de modellen met de opties waar deze fiets voor gemaakt is zoals o.a. belt en traploze versnellingsnaaf. Traploos schakelen moet u ervaren, kom langs en maak een proefrit op deze toppers uit het hoogste segment.

Riese & Müller UBN Five

Ontdek hier onze Riese & Müller collectie!

Bosch System

Betrouwbaar, prestatiegericht en innovatief: de kwaliteiten die we onze e-bikes toedichten gelden eveneens voor alle onderdelen, vooral voor de aandrijving. Daarom zijn alle e-bikes van Riese & Müller voorzien van het toonaangevende Bosch aandrijfsysteem. De Bosch-motoren uit de Active- en Performance-lijn zijn krachtige aandrijvingen en behoren tot de meest betrouwbare in de markt.

De stroom wordt geleverd door geavanceerde Bosch-lithium-ionaccu’s met een vermogen van 500Wh. De accucapaciteit van 1.000Wh bij de Supercharger wordt bereikt door toepassing van de DualBattery Technology, waarbij twee parallel aangesproken accu’s worden gebruikt.

Schoon, stil, krachtig, onderhoudsvrij.

Dat zijn de voordelen van het Carbon Drive-systeem van Gates. Een innovatief aandrijfsysteem voor uw fiets dat niet hoeft te worden gesmeerd, nooit roest en veel langer meegaat dan de meeste kettingen. De vetvrij lopende riem is gemaakt van koolstofvezels met een extreem hoge treksterkte. Of u nu in de stad of op het platteland bent, offroad rijdt of op de weg fietst, met de Carbon Drive van Gates bereikt u elke bestemming. Elke dag opnieuw en bij alle weersomstandigheden.

Enviolo 380

Met de Enviolo 380 R&M Custom-versnellingsnaaf kunt u altijd met de perfecte overbrengingsverhouding rijden, zonder schakelovergangen, omdat deze over een oneindig aantal versnellingen in een overbrengingsverhouding van 380% zeer soepel kan worden geschakeld. De eenvoudige bediening met een draaigreep op het stuur maakt intuïtieve selectie van de optimale versnelling mogelijk. Dankzij het ontbreken van versnellingsstappen is het rijcomfort ten opzichte van conventionele schakelsystemen aanzienlijk hoger. In plaats van vele complexe tandwielen en componenten worden bij deze Enviolo 380 R&M Custom roterende en in helling verstelbare kogels gebruikt, die tussen twee schijven zijn geplaatst. Dit maakt het eenvoudig om bij stilstand te schakelen.

Riese & Müller: a personal story.

Met veel passie en een band met de natuur geven wij elke dag vorm aan onze omgeving en zijn wij daarbij onze producten blijven verbeteren. Wij zien onszelf als het helpen van mensen om een nieuwe en klimaatneutrale mobiliteit te bereiken. Sinds de oprichting in 1993, is Riese & Müller een onderneming die op verantwoorde wijze omgaat met mens en milieu. Deze zeer persoonlijke video introduceert het management team van Markus Riese, Heiko Müller en Dr Sandra Wolf, en illustreert hoe ze synergieën creëren uit vriendschap, creatieve bekwaamheid en verantwoordelijkheid samen met het Riese & Müller team.