SPORTIEVE FIETSEN

Denk je er ook wel eens aan om een sportieve fiets aan te schaffen? Sportieve fietsen worden steeds populairder, of het nu voor het woon-werk verkeer gebruikt wordt of om zelf een paar lange of ruige tochten te maken. Deze sportieve fietsen zijn hier uitermate geschikt voor! Bekijk hieronder ons aanbod en kom eens langs in onze showroom voor persoonlijk advies.

GIANT Talon

BLAZE NEW TRAILS
Voer het tempo op bij beklimmingen, laat jezelf gaan in de afdalingen. De GIANT Talon geeft je gevoel voor het parcours met een uitgebalanceerd, zelfverzekerd rijgedrag en een comfortabele verende voorvork.

Vanaf € 699,-
GIANT TalonGIANT Talon

GIANT Fathom

SINGLETRACK MIND
Knal die steile beklimmingen op met soepele efficiëntie en scheur die singletrack-afdaling af met stabiliteit en snelheid. De GIANT Fathom aluminium hardtail 29er heeft een uitgebalanceerd rijgedrag op uitdagend terrein.

Vanaf € 1499,-
GIANT Fathom

GIANT XTC Advanced 29

ALL-OUT XC
Responsieve rijkwaliteit en maximale efficiëntie op snelle, flowy singletracks. De XTC Advanced 29 lichtgewicht carbon hardtail is een geweldige keuze voor XC-wedstrijden of bloedsnelle XC ritten.

Vanaf € 2399,-
GIANT XTC Advanced

GIANT Toughroad

ALL-TERRAIN TOUGH
De beste avonturen zijn degene die je op de proef stellen. Met deze lichte en veelzijdige Toughroad ben jij klaar voor de uitdaging, ongeacht het terrein.

Vanaf € 1649,-
Giant Toughroad

GIANT CONTEND SL1 DISC

De perfecte combinatie van vertrouwen en capaciteiten. De GIANT Contend SL Disc is jouw toegangskaartje tot lange ritten, hogere snelheden en meer plezier dan je ooit voor mogelijk hield. Deze fiets helpt je om je race-avonturen naar een hoger niveau te tillen.

Vanaf € 1549,-
GIANT Contend SL1 DiscGIANT Contend SL1 Disc

GIANT TCR Advanced Disc 2

THE TOTAL RACE BIKE
Trainen, koersen, tot het uiterste gaan. Of je nu een aanval plaatst of tot het gaatje gaat om persoonlijk records te verbeteren, de TCR Advanced Disc 2 is er geknipt voor.

Vanaf € 2549,-
TCR Advanced Disc 2TCR Advanced Disc 2

GIANT Defy Advanced

DEFY LIMITS
Kies de langere route. Beklim hogere bergen. Deze soepel rijdende endurance-racefiets is speciaal gebouwd om alle soorten wegen te overwinnen.

Vanaf € 2549,-

Sportfietsen

Maak een gezonde keuze, zo wordt sporten uw ontspanning.

SPORTFIETSEN (o.a. RACEFIETS & MOUNTAINBIKE)

Op zoek naar een sportfiets?

Voor een racefiets, mountainbike, crosshybride of andere sportieve fiets ga je naar Van Helden tweewielers voor de ruimste keus in (rijklare) sportfietsen.

Ben je door je vrienden aangestoken door het fietsvirus en wil je ook ’s avonds lekker kilometers vreten op je racefiets, in het weekend de bossen onveilig maken op je MTB of gewoon lekker toeren op een fitness- of crosshybride fiets? In onze winkel hebben wij een groot assortiment sportieve fietsen voor je klaarstaan.

Wil je wel graag een keertje mee met je vrienden, maar wil je (nog) niet direct een racefiets of mountainbike aanschaffen? Bij ons kun je ook voor een dag, een weekend of langer (sportieve) fietsen huren!

Soorten sportfietsen

Racefiets

Een racefiets is een lichte fiets waarmee je gemakkelijk snelheid kunt maken en lange afstanden kunt afleggen. Ideaal om in je vrije tijd mee te toeren of misschien zelfs wedstrijden te rijden.

Raceframe

Wil je een racefiets die niet iedereen heeft? Kies dan een los raceframe en bouw je fiets (of laat dit door ons doen) helemaal naar eigen smaak op.

Mountainbike

Een mountainbike, of MTB, is een robuuste -vaak geveerde- fiets die ontworpen is voor ruig terrein. Hoewel je er ook prima mee op de weg kunt rijden, komen deze fietsen off-road het best tot hun recht.

Elektrische mountainbike

Met een E MTB kost je wekelijkse off-road tochtje met je vrienden je veel minder inspanning, zo heb je na het fietsen nog energie over voor je gezin, je werk, de tuin etc…

Mountainbikeframe

Heb je je perfecte droombike nog niet kunnen vinden? Wij kunnen hem voor je bouwen; kies je favoriete mountainbikeframe met alle bijbehorende onderdelen en wij doen de rest!

Cyclocross fiets

Best of both worlds; met een cyclocrosser combineer je de snelheid van een racefiets met de robuustheid van een MTB.

Fitness fiets

Een fitnessbike combineert het comfort van een stadsfiets met het snelle karakter van een racefiets. Ideale compagnon dus voor in het weekend, maar ook, met spatborden, voor de dagelijkse ritjes naar je werk.

Crosshybride fiets

Een crosshybride is een fiets waarmee je alle kanten op kunt.. Monteer spatborden en je hebt een lichte woon-/werk-fiets, maar ook bos- of schelpenpaadjes zijn geen probleem voor deze alleskunner..

Onze winkel

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor type sportfiets je zoekt? Kom dan naar onze winkel, daar helpen wij je graag je keuze te bepalen en kun je ook gelijk de verschillen tussen bv een MTB en een crosshybride zelf ervaren.

Reparatie en onderhoud

Zoals voor alle fietsen geldt ook voor sportfietsen dat goed onderhoud belangrijk is voor de levensduur van je stalen ros. Daar kun je zelf veel aan doen; alles wat je voor je fietsonderhoud nodig hebt hebben we bij Van Helden tweewielers altijd ruim op voorraad, zodat je nooit zonder hoeft te zitten.

Om jou te helpen je fiets in een perfecte conditie te houden bieden we je bij aankoop van een nieuwe fiets, tegen een extra voordelig tarief, een pakket van drie controle-/nastelbeurten aan. Dit houdt in dat je je fiets drie keer bij ons langs kunt brengen voor een dergelijke beurt. Je fiets wordt dan elke keer van voor naar achter nagekeken; boutjes en moertjes worden gecontroleerd; versnellingen en remmen waar nodig opnieuw afgesteld, alles zodat jij weer met een perfect rijdende fiets de weg op kunt.

Wil je je sportieve fiets langsbrengen voor reparatie of onderhoud, dan ben je welkom in onze winkel in Giessen. Wanneer je van te voren even belt voor een afspraak, dan plannen wij het zo in dat jij je fiets niet te lang hoeft te missen.