Sportieve fietsen

Denk je er ook wel eens aan om een sportieve fiets aan te schaffen? Sportieve fietsen worden steeds populairder, of het nu voor het woon-werk verkeer gebruikt wordt of om zelf een paar lange of ruige tochten te maken. Onze sportieve fietsen zijn hier uitermate geschikt voor!

De beste selectie uit ons assortiment.

GIANT FATHOM 29er 1 

€1299,-

Vanaf € 1249,-

Competitie ready

Standvastig op steile beklimmingen en vertrouwd op singletrack-afdalingen. Deze soepel rollende hardtail 29er heeft een uitgebalanceerd rijgedrag en is bedoeld voor uitdagend XC-terrein.

GIANT TALON 29er 2

Comfortabel instapmodel

Krijg het juiste trailgevoel met deze klassieke hardtail die speciaal gebouwd is voor ambitieuze singletrack-rijders. Hij heeft grotere 29 inch wielen die hem stabiliteit op XC-terrein verschaffen. Zodoende kun je de snelheid opvoeren op beklimmingen en de remmen losgooien op afdalingen.

€699,-

Vanaf € 649,-

GIANT TOUGHROAD SLR 2

Perfecte all-terrain mix

Vlieg door de stad. Beklim hoge bergpassen. Rij een stukje gravel of dwaal af in de bossen. Je kunt het nu allemaal doen tijdens één rit met slechts één snelle en uiterst capabele machine.

GIANT CONTEND 1

Voor de sportieve recreant

Soepel, snel en gaaf om te rijden. Deze veelzijdige aluminium racefiets koppelt wendbaarheid aan comfort. Daarom kun je het tempo opvoeren, meer kilometers maken en meer plezier hebben onderweg.

UITGEBREID
Giant Contend 1 racefiets

GIANT CONTEND SL 1 DISC

Opstap naar prestaties

De perfecte combinatie van vertrouwen en capaciteiten. De Contend SL Disc is jouw toegangskaartje tot lange ritten, hogere snelheden en meer plezier dan je ooit voor mogelijk hield. Deze fiets helpt je om je race-avonturen naar een hoger niveau te tillen.

UITGEBREID
GIANT CONTEND SL 1 DISC

Sportfietsen

Maak een gezonde keuze, zo wordt sporten uw ontspanning.

SPORTFIETSEN (o.a. RACEFIETS & MOUNTAINBIKE)

Op zoek naar een sportfiets?

Voor een racefiets, mountainbike, crosshybride of andere sportieve fiets ga je naar Van Helden tweewielers voor de ruimste keus in (rijklare) sportfietsen.

Ben je door je vrienden aangestoken door het fietsvirus en wil je ook ’s avonds lekker kilometers vreten op je racefiets, in het weekend de bossen onveilig maken op je MTB of gewoon lekker toeren op een fitness- of crosshybride fiets? In onze winkel hebben wij een groot assortiment sportieve fietsen voor je klaarstaan.

Wil je wel graag een keertje mee met je vrienden, maar wil je (nog) niet direct een racefiets of mountainbike aanschaffen? Bij ons kun je ook voor een dag, een weekend of langer (sportieve) fietsen huren!

Soorten sportfietsen

Racefiets

Een racefiets is een lichte fiets waarmee je gemakkelijk snelheid kunt maken en lange afstanden kunt afleggen. Ideaal om in je vrije tijd mee te toeren of misschien zelfs wedstrijden te rijden.

Raceframe

Wil je een racefiets die niet iedereen heeft? Kies dan een los raceframe en bouw je fiets (of laat dit door ons doen) helemaal naar eigen smaak op.

Mountainbike

Een mountainbike, of MTB, is een robuuste -vaak geveerde- fiets die ontworpen is voor ruig terrein. Hoewel je er ook prima mee op de weg kunt rijden, komen deze fietsen off-road het best tot hun recht.

Elektrische mountainbike

Met een E MTB kost je wekelijkse off-road tochtje met je vrienden je veel minder inspanning, zo heb je na het fietsen nog energie over voor je gezin, je werk, de tuin etc…

Mountainbikeframe

Heb je je perfecte droombike nog niet kunnen vinden? Wij kunnen hem voor je bouwen; kies je favoriete mountainbikeframe met alle bijbehorende onderdelen en wij doen de rest!

Fatbike

De fatbike, de SUV onder de fietsen, oorspronkelijk bedacht om mee over sneeuw en zand te fietsen, maar daar houdt het niet bij op, met deze fiets kun je het hele jaar overal rijden.

Cyclocross fiets

Best of both worlds; met een cyclocrosser combineer je de snelheid van een racefiets met de robuustheid van een MTB.

Fitness fiets

Een fitnessbike combineert het comfort van een stadsfiets met het snelle karakter van een racefiets. Ideale compagnon dus voor in het weekend, maar ook, met spatborden, voor de dagelijkse ritjes naar je werk.

Crosshybride fiets

Een crosshybride is een fiets waarmee je alle kanten op kunt.. Monteer spatborden en je hebt een lichte woon-/werk-fiets, maar ook bos- of schelpenpaadjes zijn geen probleem voor deze alleskunner..

Onze winkel

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor type sportfiets je zoekt? Kom dan naar onze winkel, daar helpen wij je graag je keuze te bepalen en kun je ook gelijk de verschillen tussen bv een MTB en een crosshybride zelf ervaren.

Reparatie en onderhoud

Zoals voor alle fietsen geldt ook voor sportfietsen dat goed onderhoud belangrijk is voor de levensduur van je stalen ros. Daar kun je zelf veel aan doen; alles wat je voor je fietsonderhoud nodig hebt hebben we bij Van Helden tweewielers altijd ruim op voorraad, zodat je nooit zonder hoeft te zitten.

Om jou te helpen je fiets in een perfecte conditie te houden bieden we je bij aankoop van een nieuwe fiets, tegen een extra voordelig tarief, een pakket van drie controle-/nastelbeurten aan. Dit houdt in dat je je fiets drie keer bij ons langs kunt brengen voor een dergelijke beurt. Je fiets wordt dan elke keer van voor naar achter nagekeken; boutjes en moertjes worden gecontroleerd; versnellingen en remmen waar nodig opnieuw afgesteld, alles zodat jij weer met een perfect rijdende fiets de weg op kunt.

Wil je je sportieve fiets langsbrengen voor reparatie of onderhoud, dan ben je welkom in onze winkel in Giessen. Wanneer je van te voren even belt voor een afspraak plannen wij het zo in dat jij je fiets niet te lang hoeft te missen.

Sportieve fietsen per type

– Racefiets
– Raceframe
– Mountainbike
– Electrische mountainbike
– Mountainbikeframe
– Fatbike
– Cyclocrosser
– Fitness fiets
– Crosshybride fiets