Elektrische fietsen2018-11-01T21:51:20+00:00

Elektrische fietsen

Voor de aankoop van een elektrische fiets raden wij u aan om onze winkel te bezoeken voor professioneel advies op maat. Wij kunnen u adviseren over de framemaat, framegeometrie, accu en actieradius, motorpositie, het aantal versnellingen en de rijprogramma’s. Er zijn bijvoorbeeld ook bijzondere e-bikes met een extra lage instap of elektrische moederfietsen. In onze winkel kunt u de beste selectie e-bikes met zowel midden- als achtermotoren testen.

De beste selectie uit ons assortiment.

GAZELLE GRENOBLE C7+ HMB

De allemansvriend

Deze alleskunner met de extra krachtige en geruisloze Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als de lange afstanden. De motor ondersteunt moeiteloos, zowel op vlak als op heuvelachtig terrein.

Lees meer
PREMIUM

GIANT GRANDTOUR E+1

De slimste E-bike van dit moment

De Giant Grandtour is een prima uitgeruste elektrische stadsfiets met een goed stel hersenen. Dankzij de Smart Support functie laat je deze fiets zelf nadenken over de juiste ondersteuningsstand: je hoeft zelf niets meer te doen! Deze aandrijfmotor staat bekend om zijn krachtige eigenschappen die je naar eigen wens kunt instellen. Daarnaast kun je tijdens het rijden kiezen voor de Smart Support-functie. Hiermee kiest het systeem zelf de optimale ondersteuningsstand door middel van het slim combineren van de verschillende sensoren.

Lees meer
PREMIUM

RIESE & MULLER CHARGER

Duitse degelijkheid

De Charger wil eropuit. Moeiteloos bergen beklimmen, zijn kracht meten met de wind en hij wil gezien worden. De geïntegreerde Bosch PowerTube-accu laat het typische, onafhankelijke Charger-design geheel tot zijn recht komen – en uw collega’s smachtende blikken uit hun auto’s werpen. Zo biedt de Charger zoveel plezier in het alledaagse leven dat u zelfs in het weekend vaker een extra toertje zult gaan maken.

Lees meer
PREMIUM

CORTINA E-U4 TRANSPORT

Dé elektrische transportfiets

Wie kent hem niet, de transportfiets met het kenmerkende robuuste uiterlijk, stevige frame en natuurlijk de voordrager. De E-U4 Transport is dé elektrische transportfiets en een echte musthave die je nog makkelijker naar school, werk en die afspraak met vrienden in de stad brengt. Door de vele kleuren is er altijd een e-bike die perfect past bij jouw wensen! De damesfiets in de diepe, donkerblauwe kleur Night Matt.

Lees meer
UITGEBREID

CORTINA E-YOYA PLUS

Kwaliteit voor een instapprijs

De E-YOYA Plus is een hippe e-bike voor dagelijks gebruik, maar door het comfortabele zadel en handvatten ook erg geschikt voor langere afstanden! Met een lage instap voor extra comfort en verkrijgbaar in twee kleuren. Zie jij jezelf al fietsen op deze mooie e-bike, waarvan je bijna niet ziet dat het een e-bike is? De E-YOYA heeft een prettige ondersteuning vanuit het voorwiel en meerdere accu- en laderkeuze.

Lees meer
UITGEBREID

E-BIKES

Het duwtje in de rug maakt het verschil.

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Elektrische fietsen worden ook wel e-bikes genoemd. De motor geeft bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. Alsof u altijd een duwtje in de rug krijgt, ideaal toch? Met een elektrische fiets kunnen langere afstanden worden afgelegd waardoor de auto minder vaak gebruik hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor uw gezondheid!

Snelheid elektrische fiets

De gewone elektrische fiets heeft een maximum snelheid van 25 km/h. Een elektrische fiets met een maximum snelheid van 45 km/h noemen we een Speed Pedelec. Vanaf 1 januari 2017 valt de Speed Pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed Pedelecs zijn verplicht WA verzekerd en voorzien van een Nederlands kenteken. Voor de berijder is het dragen van een helm verplicht. De best verkochte Speed Pedelec merken uit 2018 zijn: Dutch ID, Stromer, Riese & Müller, Gazelle en Specialized.

De e-bike motor

De motor van een elektrische fiets kan in het voorwiel, achterwiel of in het midden bij de trapas zitten. Al deze drie plekken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Waar de motor is gevestigd kan invloed hebben op de rijervaring. De voorwielmotor is vaak de goedkoopste motor. De elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn daarom meestal een stukje goedkoper. Bij de middenmotor zit de motor op de trapas wat gunstig is voor de gewichtsverdeling. De middenmotor stijgt in populariteit en komt momenteel het meeste voor. Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn over het algemeen het stilst en slijten minder snel maar hebben ook een lager rendement.

E-bike sensoren

Het type sensor op een elektrische fiets kan ook invloed hebben op de rijervaring. Er zijn twee type sensoren; Rotatiesensor en krachtsensor. Een rotatiesensor kijkt alleen of de trapas draait. De mate van ondersteuning is onafhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. In tegenstelling tot de krachtsensor, deze meet wel hoeveel druk er op de pedalen wordt gezet. De mate van ondersteuning is dus afhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning natuurlijk aanvoelt.

Accu’s van elektrische fietsen

De meeste fietsaccu’s zijn geplaatst onder de bagagedrager. Maar de fietsaccu kan ook gemonteerd zijn aan het frame of zelfs helemaal weggewerkt zijn in het frame. Bij deze laatste is nauwelijks nog te zien dat het om een elektrische fiets gaat! Het geschatte aantal kilometers dat gefietst kan worden op één volle fietsaccu wordt de actieradius genoemd. De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels de actieradius van een elektrische fiets maar ook externe factoren zoals tegenwind en gewicht kunnen invloed hebben op de actieradius.