Elektrische fietsen

De beste selectie elektrische fietsen uit ons assortiment.

Wij hebben bij Van Helden Tweewielers een ruime selectie aan elektrische fietsen van kwaliteitsmerken zoals: Riese & Müller, Gazelle, Giant en Cortina! Bekijk hieronder ons aanbod en kom eens langs in onze showroom voor persoonlijk advies.

RIESE & MÜLLER

Duits vakmanschap.

Hoogwaardig afgewerkt tot in de perfectie, met een voorsprong in techniek en innovatie. Dat is de reden dat we bij Van Helden gekozen hebben voor de E-bikes van Riese & Müller. Bekijk hier ons aanbod.

Verkrijgbaar vanaf € 4579,-

Riese & Müller
Riese & Müller NevoRiese & Müller Nero

GAZELLE GRENOBLE C8 HMB

De allemansvriend.

Deze alleskunner met de extra krachtige en geruisloze Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als de lange afstanden. De motor ondersteunt moeiteloos, zowel op vlak als op heuvelachtig terrein.

Onze prijs € 3299,-
Gazelle Grenoble 2022Grijs Metallic

GIANT DAILYTOUR E+

De slimste Giant E-bike van dit moment.

Geniet van de nieuwste E-biketechnologie inclusief automatische ondersteuning, navigatie en geïntegreerde verlichting. De DailyTour E+ is een leuke, nieuwe manier om op pad te gaan.

Onze prijs € 3199,-

GAZELLE ORANGE HMB

De allrounder.

Op deze allrounder van Gazelle met sterke Bosch middenmotor beleef je evenveel plezier aan je dagelijkse ritten als aan een tocht door heuvelachtig terrein. Een gelzadel met verende zadelpen, met leder beklede handvatten en zeer brede banden werken comfortverhogend en ademen bovendien luxe.

Onze prijs € 2849,-

GAZELLE BLOOM C7 HMS

De stoere familiefiets.

De Gazelle Bloom C7 HMS is een stoere familiefiets, waarmee je onder alle omstandigheden moeiteloos en super comfortabel kunt rijden: alleen, met alle boodschappen en een of twee kinderen. Een fiets waarmee je overal voor de dag kunt komen.

Onze prijs € 2699,-
Gazelle Bloom C7 HMS light olive

Cortina E-BLAU

Functionele designfiets.

Cortina bewijst dat functioneel en design goed samengaan. Met de super strakke en stoere E-BLAU mag je gezien worden op de weg! De accu en verlichting zijn netjes geïntegreerd in het frame, hij heeft goede schijfremmen en de aandrijfriem zorgt ervoor dat er zo min mogelijk onderhoud vereist is.

Onze prijs € 2649,-
Cortina E-BLAU ELEKTRISCHE HERENFIETSCortina E-BLAU ELEKTRISCHE DAMESFIETS

GIANT GRANDTOUR E+

Giant’s meest comfortabele E-bike.

Ontdek de slimste en comfortabelste e-bike van dit moment. Met de nieuwste generatie SyncDrive Life middenmotor, voor slimme ondersteuning en soepel rijgedrag, waar je ook fietst!

Onze prijs € 2499,-

CORTINA E-U4 TRANSPORT

Dé elektrische transportfiets.

Wie kent hem niet, de transportfiets met het kenmerkende robuuste uiterlijk, stevige frame en natuurlijk de voordrager. Deze Cortina E-U4 Transport is uitgerust met het krachtige en vertrouwde Active Line-systeem van Bosch. Niet alleen perfect om de stad te ontdekken, maar ook ideaal voor de weekendtochtjes buiten de stad. Het robuuste karakter van deze middenmotor past perfect bij het robuuste design van deze e-bike.

Onze prijs € 2399,-

GIANT ENTOUR E+

Giant’s allrounder.

Fiets door de stad met comfort, gemak en stijl. Rijd naar je werk, de boodschappen halen of ga er gewoon op uit om een mooie tocht maken. Langdurige ondersteuning en Smart Assist-technologie maken de nieuwe GIANT Entour E+ onweerstaanbaar.

Onze prijs € 2249,-
GIANT ENTOUR E+

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Elektrische fietsen worden ook wel e-bikes genoemd. De motor geeft bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. Alsof u altijd een duwtje in de rug krijgt, ideaal toch? Met een elektrische fiets kunnen langere afstanden worden afgelegd waardoor de auto minder vaak gebruik hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor uw gezondheid!

Snelheid elektrische fiets

De gewone elektrische fiets heeft een maximum snelheid van 25 km/h. Een elektrische fiets met een maximum snelheid van 45 km/h noemen we een Speed Pedelec. Sinds 1 januari 2017 valt de Speed Pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed Pedelecs zijn verplicht WA verzekerd en voorzien van een Nederlands kenteken. Voor de berijder is het dragen van een helm verplicht. De best verkochte Speed Pedelec merken zijn: Dutch ID, Stromer, Riese & Müller, Gazelle en Specialized.

De e-bike motor

De motor van een elektrische fiets kan in het voorwiel, achterwiel of in het midden bij de trapas zitten. Al deze drie plekken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Waar de motor is gevestigd kan invloed hebben op de rijervaring. De voorwielmotor is vaak de goedkoopste motor. De elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn daarom meestal een stukje goedkoper. Bij de middenmotor zit de motor op de trapas, wat gunstig is voor de gewichtsverdeling. De middenmotor stijgt in populariteit en komt momenteel het meeste voor. Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn over het algemeen het stilst en slijten minder snel, maar deze hebben ook een lager rendement.

E-bike sensoren

Het type sensor op een elektrische fiets kan ook invloed hebben op de rijervaring. Er zijn twee type sensoren; Rotatiesensor en krachtsensor. Een rotatiesensor kijkt alleen of de trapas draait. De mate van ondersteuning is onafhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. In tegenstelling tot de krachtsensor, deze meet wel hoeveel druk er op de pedalen wordt gezet. De mate van ondersteuning is dus afhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning natuurlijk aanvoelt.

Accu’s van elektrische fietsen

De meeste fietsaccu’s zijn geplaatst onder de bagagedrager. Maar de fietsaccu kan ook gemonteerd zijn aan het frame of zelfs helemaal weggewerkt zijn in het frame. Bij deze laatste is nauwelijks nog te zien dat het om een elektrische fiets gaat! Het geschatte aantal kilometers dat gefietst kan worden op één volle fietsaccu wordt de actieradius genoemd. De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels de actieradius van een elektrische fiets maar ook externe factoren zoals tegenwind en gewicht kunnen invloed hebben op de actieradius.