Het duwtje in de rug maakt het verschil.

De beste selectie E-bikes uit ons assortiment.

De allemansvriend

Deze alleskunner met de extra krachtige en geruisloze Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als de lange afstanden. De motor ondersteunt moeiteloos, zowel op vlak als op heuvelachtig terrein.

€ 2699,-
Onze Prijs € 2549,-

De slimste e-bike van dit moment

Ontdek de comfortabele en slimste e-bike van dit moment. Met de nieuwste generatie syncdrive life middenmotor, voor slimme ondersteuning en soepel rijgedrag, waar je ook fietst!

€ 2499,-
Onze Prijs € 2349,-

CORTINA E-OCTA

Moderne, Sterke middenmoter

Met de Cortina E-OCTA draai je je hand niet om voor langere afstanden. Deze stijlvolle e-bike met middenmotor heeft een comfortabele instap en geeft altijd een heerlijk ‘wind mee’- gevoel!

€ 1999,-
Onze Prijs € 1899,-

Topklasse met voorwielmotor

De Ease-E laat je stijlvol genieten van een natuurlijk rijgevoel dat veel overeenkomsten vertoont met dat van een gewone fiets. Door de lage instap gecombineerd met de unieke frame-eigenschappen van Giant, krijg je een fiets waar je net zo makkelijk opstapt als dat je ermee rondrijdt.

€ 1699,-
Onze Prijs € 1599,-

Kwaliteit voor een instapprijs

De E-YOYA  is een hippe e-bike voor dagelijks gebruik. Met een lage instap voor extra comfort en verkrijgbaar in twee kleuren. Zie jij jezelf al fietsen op deze mooie e-bike, waarvan je bijna niet ziet dat het een e-bike is? De E-YOYA heeft een prettige ondersteuning vanuit het voorwiel en meerdere accu- en laderkeuze.

€ 1499,-
Onze Prijs € 1399,-

Dè elektrische transportfiets

Wie kent hem niet, de transportfiets met het kenmerkende robuuste uiterlijk, stevige frame en natuurlijk de voordrager. De E-U4 Transport is dé elektrische transportfiets en een echte musthave die je nog makkelijker naar school, werk en die afspraak met vrienden in de stad brengt. Door de vele kleuren en uitvoeringen is er altijd een e-bike die perfect past bij jouw wensen! De damesfiets in de diepe, donkerblauwe kleur Night Matt.

€ 1699,-
Onze Prijs € 1649,-

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning. Elektrische fietsen worden ook wel e-bikes genoemd. De motor geeft bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. Alsof u altijd een duwtje in de rug krijgt, ideaal toch? Met een elektrische fiets kunnen langere afstanden worden afgelegd waardoor de auto minder vaak gebruik hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor uw gezondheid!

Snelheid elektrische fiets

De gewone elektrische fiets heeft een maximum snelheid van 25 km/h. Een elektrische fiets met een maximum snelheid van 45 km/h noemen we een Speed Pedelec. Vanaf 1 januari 2017 valt de Speed Pedelec voor de wet onder bromfietsen. Speed Pedelecs zijn verplicht WA verzekerd en voorzien van een Nederlands kenteken. Voor de berijder is het dragen van een helm verplicht. De best verkochte Speed Pedelec merken uit 2018 zijn: Dutch ID, Stromer, Riese & Müller, Gazelle en Specialized.

De e-bike motor

De motor van een elektrische fiets kan in het voorwiel, achterwiel of in het midden bij de trapas zitten. Al deze drie plekken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Waar de motor is gevestigd kan invloed hebben op de rijervaring. De voorwielmotor is vaak de goedkoopste motor. De elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn daarom meestal een stukje goedkoper. Bij de middenmotor zit de motor op de trapas wat gunstig is voor de gewichtsverdeling. De middenmotor stijgt in populariteit en komt momenteel het meeste voor. Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn over het algemeen het stilst en slijten minder snel maar hebben ook een lager rendement.

E-bike sensoren

Het type sensor op een elektrische fiets kan ook invloed hebben op de rijervaring. Er zijn twee type sensoren; Rotatiesensor en krachtsensor. Een rotatiesensor kijkt alleen of de trapas draait. De mate van ondersteuning is onafhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. In tegenstelling tot de krachtsensor, deze meet wel hoeveel druk er op de pedalen wordt gezet. De mate van ondersteuning is dus afhankelijk van de inspanning die geleverd wordt. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning natuurlijk aanvoelt.

Accu’s van elektrische fietsen

De meeste fietsaccu’s zijn geplaatst onder de bagagedrager. Maar de fietsaccu kan ook gemonteerd zijn aan het frame of zelfs helemaal weggewerkt zijn in het frame. Bij deze laatste is nauwelijks nog te zien dat het om een elektrische fiets gaat! Het geschatte aantal kilometers dat gefietst kan worden op één volle fietsaccu wordt de actieradius genoemd. De capaciteit van de accu bepaalt grotendeels de actieradius van een elektrische fiets maar ook externe factoren zoals tegenwind en gewicht kunnen invloed hebben op de actieradius.