KINDERFIETSEN

Het krijgen van een nieuwe fiets blijft iets magisch voor je kind. Zoek je een nieuwe fiets voor jouw (klein)zoon of (klein)dochter? Bekijk hieronder onze selectie met kinderfietsen van Alpina.

ALPINA TRIAL

Onderhoudsarme crossfiets

De Alpina Trial vraagt om nieuwe avonturen! Wat direct opvalt aan deze fiets is het stoere design, een gave mountainbike-look. Het frame is gemaakt van aluminium en daardoor licht van gewicht, maar wel ijzersterk. De Trial is erg geschikt om lekker een middagje te crossen in de natuur met vriendjes en vriendinnetjes. Sterke velgen en brede banden met een grof profiel geven voldoende grip op elke ondergrond.

Alpina Trial
Alpina TrialAlpina Trial

ALPINA CARGO

Stevige transportfiets

Lekker veel spullen meenemen op de fiets? De Alpina Cargo fietsen zijn er voor gemaakt! Stevige transportfietsen, maar dan wel een maatje kleiner dan die van papa en mama. Op het voorrek kun je een leuk krat of mand plaatsen; perfect om je schooltas, sportspullen of speelgoed in mee te nemen. Op de Alpina Cargo kun je gemakkelijk van alles meenemen.

Alpina Cargo
Alpina CargoAlpina Cargo

ALPINA CLUBB

Hip en vrolijk

De Alpina Clubb is een echte meidenfiets met vrolijke prints en hippe kleuren, geïnspireerd op de nieuwste fashiontrends. De fietsen hebben een handige achterdrager, maar ook een voordrager waar je een leuke mand of krat op kunt bevestigen. Zie je dochter shinen op haar nieuwe fiets!

Alpina Clubb
Alpina ClubbAlpina Clubb

ALPINA OCEAN

Stoere cruiser

Het hele jaar fietsen met een zomers gevoel? Dat kan met de Alpina Ocean. De hippe meisjeskleuren en leuke gekleurde velgen en banden geven dit beachcruisermodel het ultieme strandgevoel. In het voormandje kan je dochter haar speelgoed of schoolspullen handig meenemen.

Alpina Ocean
Alpina OceanAlpina Ocean

ALPINA RIDER

Robuuste loopfiets

Een Alpina Rider loopfiets is de perfecte opstap naar een echte fiets. Je kind oefent met balans houden, maar moet zich ondertussen ook vooruit bewegen en sturen. Daarnaast leert je kind het inschatten van afstand, snelheid en -ook heel belangrijk- remmen.

Alpina Rider
Alpina Rider loopfietsAlpina Rider loopfiets

Kinderfietsen

Iedereen kan zich nog wel het moment herinneren dat er voor het eerst zonder zijwieltjes en steun van vaders of moeders gefietst kon worden; een magisch moment! Laat uw zoon of dochter dit moment ook meemaken met kinderfietsen van Van Helden tweewielers. Bij ons vindt u altijd een kinderfiets die bij uw kind past. Tegenwoordig is iedere kinderfiets extra veilig, zodat u uw zoon of dochter met een gerust hart rond kunt laten fietsen.

Leren fietsen doet uw kleine op een kinderfiets

Iedereen heeft het moeten leren en we hebben allemaal op zo’n klein fietsje rondgecrost. Er zijn 4 tips bij het leren fietsen:

  • Begin met een loopfiets
  • Tijdens het fietsen af en toe los laten, zodat ze ongemerkt ervaren hoe het is om zonder ondersteuning te fietsen
  • Gebruik een kleiner fietsje als uw kind moeite heeft met leren fietsen
  • Laat uw kind zonder het te vertellen zonder zijwieltjes fietsen, of stel ze hoger af zodat uw kind niet constant steun heeft

Een kinderfiets voor ieder kind

Hierboven vindt u het assortiment van onze jongensfietsen en meisjesfietsen in alle soorten, maten en kleuren. Maak een keuze en selecteer die favoriete kinderfiets! We hebben kinderfietsen van Alpina en tienerfietsen van o.a. Gazelle en Cortina. Er is in onze winkel een selectie gemaakt op maat, zodat u een duidelijk overzicht kunt zien per inch-maat, waarbij u dan enkel de fietsen ziet waarop uw kind uit de voeten kan. Een van de populaire maten zijn de kinderfietsen van 14 inch.