Bosch eBike ABS: hoe werkt het?

Met Bosch eBike ABS kun jij veiliger en zelfverzekerder met beide remmen tegelijk remmen. Dit systeem kan blokkeren van het voorwiel voorkomen en zo helpen slippen tegen te gaan. Dit betekent dat je ook tijdens spontaan hard remmen veilig in het zadel blijft zitten, ongeacht of je op een vaste ondergrond van asfalt of onverharde paden rijdt. De verschillende types elektrische fietsen vragen om een specifiek remgedrag. Om alle soorten fietsen te bedienen heeft Bosch vier verschillende ABS-modi ontwikkelt:

ABS Cargo

Ze zijn niet meer weg te denken uit de stedelijke verkeersruimte: eCargo Bikes. Dit type eBike stelt hoge eisen aan het remsysteem. Bosch eBike ABS zorgt voor sneller, veiliger en nauwkeuriger remmen, zelfs bij volle belading. Dit beschermt jou, je lading en andere weggebruikers.

Bosch ABS Cargo

ABS Touring

Verandering van wegdek, voetgangersoversteekplaatsen en verkeerslichten: als je dagelijks naar je werk pendelt en in het weekend graag de natuur in trekt, heb je remmen nodig die je optimaal ondersteunen. Met ABS Touring geniet je van de rit, wetende dat je als het erop aankomt gecontroleerd kunt remmen.

Bosch ABS Touring

ABS Allroad

Veilig onderweg, zelfs op veeleisend terrein: voor sportieve ritten op trails buiten de verharde wegen biedt het ABS de optimale, krachtige maar natuurlijke remondersteuning. Dit betekent dat je ook als beginner op een eMountainbike zorgelozer over gravel en losse ondergrond kunt rijden.

Bosch ABS allroad

ABS Trail

Ambitieuzere trails, snellere ritten, betere vaardigheden: ABS Trail is aangepast aan de verwachtingen van sportieve fietsers op veeleisende routes en uitdagend terrein. Het nieuwe en revolutionaire ABS van Bosch eBike Systems maakt korte metten met vooroordelen, want: het verbetert de prestaties en verhoogt het rijplezier! Je wordt veilig ondersteund tijdens veeleisende en sportieve rijmanoeuvres. En als je het rustig aan wilt doen met je eMountainbike, kun je eenvoudig in de eBike Flow-app of via je Kiox 300 overschakelen naar ABS Allroad.

Bosch ABS
Bosch ABS

Antiblokkeerfunctie
Sensoren meten de wielsnelheid en regelen de remdruk – voor efficiënt remmen.

Bosch ABS modi

Verschillende ABS-modi
De ABS-modi zijn afgestemd op het type eBike: ABS Cargo, ABS Touring, ABS Allroad en ABS Trail.

ABS ongeval preventie

Doeltreffende preventie van ongevallen
Als alle eBikes met ABS zouden zijn uitgerust, zou tot 29% van de ongevallen met eBikes voorkomen kunnen worden.

ABS remgedrag

Verbetering van het remgedrag
Je remstatistieken zijn zichtbaar op je display – de Kiox 300.

Voorwiel-ABS

De snelheid van de wielen wordt door draaisensoren gemeten. Wanneer het voorwiel door te hard remmen dreigt te blokkeren, regelt het Bosch eBike ABS de remdruk en verbetert het de rijstabiliteit en het stuurvermogen van de eBike – dit is met name te merken bij een glibberige ondergrond. Het afgestemde en gevoelig geoptimaliseerde rijgedrag biedt duidelijk meer controle en stabiliteit.

Loskomregeling voor het achterwiel

Bij extreem hard overremmen van het voorwiel verkleint de intelligente loskomregeling voor het achterwiel van het Bosch eBike ABS het gevaar dat het achterwiel ongewild omhoog komt. Dit vermindert het risico op over de kop slaan. De voorrem kan actiever en efficiënter worden gebruikt.

Remstatistieken opvragen

Het Kiox 300-display geeft informatie over je remgedrag. Wanneer de voorrem wordt gebruikt, worden de remweg en de remtijd geregistreerd en op het display weergegeven; dit geeft je een idee van de invloed van een andere ondergrond op je remweg – vergelijk bijvoorbeeld de remweg op grind met die op asfalt. Analyseer je remingrepen en verbeter je remprestaties.