Onlangs hebben wij ons bij Van Helden Tweewielers aangesloten bij het dealernetwerk van Hellorider. Hellorider helpt bedrijven met een perfect afgestemd fietsplan waarmee werknemers zorgeloos op hun leasefiets stappen. Dit doen zij door mee te denken, administratief werk uit handen te nemen en hun gebruiksvriendelijke platform te blijven verbeteren.

Zakelijk fietsplan

Wil jij een fiets van de zaak aanbieden aan jouw medewerkers? Van Helden Tweewielers en Hellorider helpen je graag met het opzetten van jouw zakelijke fietsplan! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor werknemers
Werkt jouw werkgever al met Hellorider? Wij helpen je graag met de keuze voor de juiste fiets! Kom eens langs in onze showroom voor persoonlijk advies op maat.

Over Hellorider

Onze ambitie liegt er dan ook niet om: in 2030 willen wij 1 miljoen werknemers uit het vervuilende vervoer hebben gehaald. En daar zetten we vanuit Amsterdam met een gedreven en enthousiast team de schouders onder.

Hellorider logo

De 5 voordelen van een fietsplan voor jou als werkgever

1. Hello extra benefit
Omdat het nieuwe fietsplan geheel buiten de WKR (werkkostenregeling) valt heeft een zakelijke leasefiets geen concurrentie van bijvoorbeeld het kerstpakket, een nieuwe tablet of gereedschap. Je kunt een fietsleaseplan zonder kosten als een extra benefit aanbieden aan je werknemers. Hellorider denkt graag met je mee om het plan op te zetten dat precies past bij jouw bedrijf. En als je een werkgeversbijdrage wilt doen dan kijken we samen wat het beste past binnen jouw budget. Zo flexibel is het fietsplan bij Hellorider.

2. Hello besparing
De fiets staat al jaren bovenaan de lijst van meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden. Hij mag dus eigenlijk gewoon niet ontbreken in je pakket. En dat is een WIN-WIN, want fietsen houdt je werknemers fit en verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen per jaar. Dit bespaart je bedrijf jaarlijks gemiddeld €260 per fietsende werknemer.

3. Hello nieuwe werknemers
Geschat wordt dat Millennials (mensen die na 1983 geboren zijn) 75% van de werkvloer innemen tegen het jaar 2025. En deze groep gaat niet werken bij een werkgever die zijn verantwoording voor het milieu niet neemt. Het is immers hun eigen toekomst.

Een fietsplan geeft jou als bedrijf de kans om te laten zien dat je betrokken bent bij je werknemers en hun gezondheid belangrijk vindt. Zo’n stukje personal branding trekt nieuwe werknemers aan die graag voor zo’n merk willen werken.

4. Hello belastingvoordeel
Wat veel mensen niet weten is dat je een zakelijke leasefiets ook onbeperkt privé mag gebruiken. Voor dit voordeel betaalt je medewerker een bijtelling van 7% over de nieuwwaarde van de fiets. Eigenlijk werkt een fietsregeling tegenwoordig hetzelfde als het leasen van een auto. Doordat de werknemer via zijn salaris betaalt ontstaat er nu voor beiden een aantrekkelijk belastingvoordeel. Zo kan het voordeel voor jouw werknemer oplopen tot wel 40%.

Daarnaast hoeft je werknemer niet in een keer een groot bedrag voor een e-bike neer te tellen, maar kan hij dit spreiden en ondertussen onbeperkt zijn nieuwe fiets gebruiken, ook in zijn vrije tijd.

5. Hello schone lucht
Goed nieuws voor je duurzaamheidsbeleid: de gemiddelde persoon die ruim 6 kilometer van en naar zijn werk reist veroorzaakt 11 keer minder CO2 uitstoot dan wanneer hij met de auto zou gaan. (bron: Milieu Centraal)

Kortom, als jij wil laten zien dat je als bedrijf duurzaamheid hoog op de agenda hebt staan, bied dan vooral een fietsregeling aan.