We krijgen in onze werkplaats steeds meer met maken met fietsen die voorzien zijn van trapondersteuning en dus uitgerust zijn met een accu. De accu is een veel besproken onderwerp als het gaat om e-bikes. Zeker bij een gebruikte fiets is het belangrijk om een indicatie te hebben over de status/levensduur van de accu. Om ervoor te zorgen dat wij professioneel en gedegen diagnose kunnen stellen, hebben we een Bosch capaciteitstester in huis gehaald.

Bosch capaciteitstester

Met deze capaciteitstester controleren wij de energie-inhoud van de accu’s door middel van gecontroleerde ontlading. Hiermee kunnen wij garantiebeoordelingen van Bosch e-bike accu’s uitvoeren en is het mogelijk om de datum van aankoop + gebruikshistorie vast te stellen. Zo kunnen wij nauwkeurig de status van een Bosch accu vaststellen en kunnen we onze klanten de beste service verlenen.

Ben je benieuwd hoe het met jouw eigen e-bike accu gesteld is? Neem dan contact met ons op voor een werkplaats afspraak.