Steeds meer mensen kiezen er voor om met de (elektrische) fiets naar het werk te gaan. Een e-bike is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. In Nederland woont men gemiddeld 22 kilometer van hun werk af, deze afstand is met een elektrische fiets binnen een uur te overbruggen. Met een Speed Pedelec ben je nog sneller op jouw bestemming!

E-bike

De gewone elektrische fiets heeft een maximumsnelheid van 25 km/h en mag gewoon op het fietspad. De motor geeft bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. Alsof je altijd een duwtje in de rug krijgt, ideaal toch? Met een elektrische fiets kunnen langere afstanden worden afgelegd, waardoor de auto minder vaak gebruik hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor je gezondheid!

Speed Pedelec

De Speed Pedelec, ook wel Speedbike, heeft een maximumsnelheid van 45 km/h. Zo’n Speed Pedelec is en een prima alternatief voor de auto, voor woon-werkverkeer vanaf 15 kilometer afstand. Een Speed Pedelec is wettelijk gezien een bromfiets en moet daarom WA verzekerd en voorzien zijn van een Nederlands kenteken. Met zo’n fiets ben je dus niet welkom op het fietspad, maar je rijdt hiermee dus op bromfietspaden of de rijbaan. Voor de berijder is het dragen van een helm verplicht.

Persoonlijk advies

Steeds meer mensen kiezen voor een filevrije fietstocht van/naar hun werk. Overweeg jij ook om een e-bike of Speed Pedelec aan te schaffen? Wij helpen je graag! Kom eens langs in onze showroom voor persoonlijk advies.