Na een welverdiende zomervakantie is het langzamerhand weer tijd om te starten met het nieuwe schooljaar. Of je nou op de basisschool zit, je eerste stappen zet in de middelbare school of bezig bent met de afronding van je studie: bij een nieuw schooljaar horen nieuwe schoolspullen. Dan denk je misschien aan nieuwe agenda’s, schriften of pennen, maar vergeet vooral je trouwe vervoersmiddel niet. Is jouw schoolfiets toe aan vervanging, maar weet je niet goed hoe je de beste schoolfiets kiest? Wij geven je een aantal handige tips en tricks!

Welke maat schoolfiets moet ik hebben?

Vooral als je nog op de basisschool zit of naar de middelbare school gaat, groei je erg snel. Daarom kan het zo zijn dat je maar kort met je fiets kunt doen. Zit je nog op de basisschool? Cortina heeft gelukkig ook kinderfietsen in het assortiment. Wanneer deze fietsen te klein voor je zijn, kom je in de volwassen wielmaat terecht. Daar wordt de framehoogte uitgedrukt in centimeters. Dit is de afstand gemeten vanaf de bovenkant van het frame tot de trapas. Zo zijn de framematen 50 en 57 het meest populair. Zorg ervoor dat je nog net met je tenen bij de grond kunt komen als je op het zadel zit. Dan kun je veilig op- en afstappen, maar ben je ook niet zo snel uit je nieuwe fiets gegroeid. Hulp nodig bij het kiezen van de geschikte framemaat? Kom dan langs in onze winkel!

Afstanden fietsen

Moet je ver fietsen naar school? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een fijne e-bike waarmee je makkelijk naar school racet. Woon je dichtbij school? Dan kies je misschien eerder voor een gewone fiets met 3 versnellingen. Bedenk bij de aankoop van een nieuwe fiets altijd wat voor afstanden je van plan bent te gaan fietsen.

Goede zithoudingSchoolfiets

Na een dag sjouwen met je boekentas, is het belangrijk dat je fijn terug kunt fietsen naar huis. De zithouding van een fiets is daarom heel belangrijk. Als je het fijn vindt om rechtop je fiets te zitten, past een transportfiets misschien goed bij jou. Maar ook als je meer van een sportieve houding houdt, kun je bij Cortina terecht voor een sportieve schoolfiets.

Veiligheid van je schoolfiets

Als scholier fiets je veel in het najaar en in de winter vaak in het donker. Goede verlichting is dan essentieel! Tip: bij veel e-bikes werkt de verlichting via de accu, dus dan hoef je ook niet na te denken of de batterijen van je fietslamp leeg zijn.

Kies voor een fiets die goed bij je past

Wij snappen het: je wilt een schoolfiets die past bij jouw stijl. Geen oubollige, saaie fiets, maar juist een fiets waar je mee gezien wilt worden! Ga jij voor een stoere zwarte fiets of kies jij liever voor een vrolijke en opvallende kleur?

Goed slot

Zorg er altijd voor dat je je fiets op slot zet. Controleer bij de aankoop van je nieuwe fiets ook of er een goedgekeurd slot op de fiets zit. Mocht je jouw fiets ook bij bijvoorbeeld het station neerzetten, dan is een extra kettingslot sterk aan te raden!

Tas meenemen

Die zware boekentas, hoe ga je die eigenlijk meenemen? Maak je gebruik van een boekenrekje op de bagagedrager of zet je je schooltas op het voorrekje? Bedenk dit van tevoren, zodat je hier rekening mee kunt houden bij de aanschaf van je nieuwe fiets.

Met deze tips vind jij vast en zeker een geschikte schoolfiets. Heb je liever persoonlijk advies? Kom dan eens langs in onze winkel, wij helpen je graag met het vinden van jouw ideale fiets!

Schoolfiets kopen

Bron: Cortina.